المقادير
كوبين ونصف دقيق
نصف كوب لبن
نصف كوب زيت اى نوع بتستخدمية
خميرة
ملح / فلفل / توابل مشكلة / تلبينة ( مطحون الشعير بنخالته)
قشطة او وش اللبن ( وهو ما يتكون على اللبن بعد غلية لانى انزعة واضعة بالثلاجة وهذا لكى يكون اللبن خالى الدسم )
الطريقة
نعجن الدقيق مع الزيت مع اللبن ووش اللبن والتلبينة وملح وفلفل والتوابل المشكلة والخميرة
وياريت تزيدى الملح والتوابل لكى تصبح عجينة البيتزا طعمة ذات نكهه خاصة
ثم نجهذ الصنية بدهانها بقطرات من الزيت بسيطة
وبعد ذلك نفرد العجينة على الرخامة بسمك نصف سم
ثم نفردها على الصنية وقص الزائد عن الصنية ثم فرد الباقى مرة اخرى مثل السابقةونصنع صنية كمان
ونتركها لكى تخمر جيدا صدقونى بهذه الطريقة تصبح هشة وخفيفة
وبعد ما تخمر نجهز الزيتون المخلى من البزر والجبن الشيدر او التركى او المدزريلا المبشوراوكمان نجهزالفلفل المقطع والطماطم المقطع والبسطرمة المقطعه او بدل منها عصاح باللحم وكمان بصل مقطع شرايح ودة " حسب الرغبة "
والخطوة المهم تجهيز الصلصة بتاعة البيتزا وهى
تجهز على البارد طماطم صلصة + ثوم مفروم+ملح+فلفل+توابل مشكلة+عصيرليمون +معلقة زيت
ونخلطها ثم ندهن وجه البيتزا بعد الخمران ونضع ما سبق العصاج او البسطرمة ثم الفلفل المقطع ثم الطماطم والبصل والزيتونثم نرش الجبن على الوجه
ونضعها على الرف الثانى بالفرن على درجة 200 وبالهنا والشفا صدقونى اطعم من اى بيتزا بالمطاعم واسئل مجرب وسهلة كمان
على فكرة التلبينة فائدتها صحية وليس لها فائدة بالطعم لانها تساعد على الهضم وتجعل هضمها افضل